Beeldhouwersatelier

Bij de opstart van het nieuwe beeldhouwersatelier in 2017, was Arthur Vermeulen uit Oostakker onmiddellijk bereid om zijn grote kennis en jarenlange ervaring in het beeldhouwen te delen en de nieuwe groep te begeleiden tot 2019. Momenteel is er geen begeleiding voor de beeldhouwers en leert men van elkaar. 

De kleine maar heel enthousiaste groep heeft dankzij Arthur heel wat vooruitgang in de kunst van het beeldhouwen geboekt, niettegenstaande er maar beperkte of geen ervaring was in voorbereidende disciplines, zoals tekenen en boetseren in klei. 

Arthur stelde hoge eisen aan een correcte, evenwichtige vormgeving en afwerking van het beeld, zowel voor een abstract als voor een figuratief werk. Zijn raad en hulp bij de aanpak van de specifieke moeilijkheden voor beide richtingen, werden door leergierige deelnemers met alle aandacht opgevolgd. 

Het doel, aangedreven door Arthur, is “streven naar perfectie”. Het beeld wordt een symbiose van de hardheid van het materiaal en de zachtheid van de vorm.

·         Beeldhouwersatelier: 1 openingsmoment, er is geen begeleiding voor dit atelier  

 Dinsdagnamiddag van 14u00 tot 17u00

Reacties zijn gesloten.