Teken & schilderatelier

Het schildersatelier wil de leden de mogelijkheid geven zich volop plastisch te uiten onder begeleiding van Guido d’Haene. 

IMGP0161_schildersatelierHet accent ligt dus vooral op de creativiteit. En voor die creativiteit mag (moet?) dan ook alles wijken. Dit wil zeggen dat wij geen technische eisen stellen. Maar dat wil ook zeggen dat wij ons niet richten op het aanleren van technieken. Al te dikwijls is techniek de moordenaar van de creativiteit. Het atelier zal dus de leden begeleiden, wegwijs maken, in de ontdekkingstocht van het creatieve tekenen en schilderen.

Verwacht van het atelier vooral geen “afschilderen”. Dus geen “trouwe nabootsingen” van stillevens, landschappen of interieurs. En vooral geen louter aftekenen of “afschilderen” van foto’s. Men kan het voorgaande gerust als een taboe beschouwen binnen ons atelier.

Als wij stillevens, landschappen of foto’s gebruiken dan is dat steeds als uitgangspunt, als bron om creatief bezig te zijn.

Meestal werken we abstract, doch dit wil niet zeggen dat er geen plaats is voor figuratie.

Gezien het bovenstaande verwachten wij dan ook van de leden dat zij de dingen tegemoet treden met een open geest, zonder vooroordelen, met verwondering en zonder taboes.

Of zoals Erasmus en Joseph Beuys het zeggen;

“Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.”  Erasmus


Openingsuren atelier:
Donderdagavond:
van 19u30 tot 22u0

 

Reacties zijn gesloten.